FALU A FOTÓBAN

katonai_emlek_ezet_ek_barbara_palagyi.jpg

PALÁGYI Barbara

Válogatás a FotóFalu nyári alkotótábor képanyából

Hogy milyen is a Falu...

Hát, mint egy falu.

Hogy a robusztus, meszelt falú vályogház mellett jól megférnek a kádárkocka vakolt élei, vagy a lapos tetős mediterrán teraszok. Hogy ennek a kertjében káposzta kerekül, máséban a kukorica hajaz, megint máséban  a répa, retek, mogyoró.

Korábban csak egy hely volt a térképen. Aztán belaktuk. Megtöltöttük. A közünkké vált.

A halász, a barát(h), a takács, a vajda, a szabó, a kovács, a molnár, a varga, a nagyok és kissek – ülünk a puszta földön vagy a billegős padon, a nap szűkre szorítja a szemünket, esszük a galuskát pörkölttel, isszuk rá a sört, hol szótlanul, hol váltjuk közben a világot. Aztán ki-ki dolgára, szétszaladunk, majd megint össze – csiszolódunk, mint pici kavicsok a folyómederben, egymáshoz.

Hogy milyen is a Falu…

Hát mint a pezsgő.

Hogy szinte észrevétlenül kicsit a fejünkbe száll tőle a mámor.

Hogy mind csak szaladozunk egyre, mint a pici buborékok, de ugyanabban a pohárban úszunk.

Hogy milyen is a Falu?

Hát olyan… életszagú.

 A kiállítást a FotóFalu nyári alkotótábor képanyagaiból válogattuk. Azon túl, hogy a fotográfiák a tábor lakóinak egyéni, olykor meghökkentően egyedi látás-, és képalkotási módjáról referálnak, a válogatásban az is megmutatkozik, hogy látszólagos eklektikája, műfaji, technikai sokfélesége ellenére hogyan támogatja, erősíti az egyes szubjektív alkotások relevanciáját az évek során erős közösséggé kovácsolódott csoport dinamikája. Az anyag az esztétikai tartalom mellett egyben a fotográfia különböző műfajainak, technikáinak, eljárásainak gyűjteménye is.

10_gabor_eniko_track_04_2016_60x120cm_giclee_print_rgb_eniko_gabor.jpgGÁBOR Enikő

 

2108_187_janos_vajda.jpgVAJDA János

dallos_emese_gaia.jpeg

DALLOS Emese

fitotipia2_dino_nemeth_kriszta.jpgNÉMETH Kriszta

gabik1_zoltan_fekete.jpgFEKETE Zoltán

mizik_marcell.jpgMIZIK Marcell

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestphotofestival.blog.hu/api/trackback/id/tr5117828139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása