BPF2022 március 25. – május 8. Indulunk!

 

kepernyofoto_2022-03-25_10_16_02.png

Nagy örömmel és izgalommal telve jelentjük be, hogy a mai nappal indul útjára a Budapest FotóFesztivál, amely ebben az évben március 25. és május 8. között varázsolja fővárosunkat a fotográfia egyik meghatározó, világszintű központjává.

Az idei fesztivál immáron a hatodik a sorban, s büszkeséggel tölt el minket, hogy a kihívásokkal teli időszakok ellenére évről évre mind a kiállítások és programok számában, mind minőségben képesek voltunk a fejlődésre, megújulásra. 2022-ben több mint 40 galéria, kulturális intézet és múzeum csatlakozik a fesztiválhoz 50 kiállítással és programmal, melyben számos saját gyártású, pályázati felhívásaink és kurátori munkánk során létrejött kiállításunk szerepel.

A 2022es nyitókiállítás egy igazi különlegesség. A MAGNUM Photos legendás alakja, Martin Parr brit fotográfus, – kinek képei első alkalommal láthatók Magyarországon, – „Strand az egész világ / Life’s a Beach” című munkája látogat Budapestre, méltó helyet találva magának a Műcsarnok patinás épületében!

Az idei év egy fontos együttműködés kezdeti lépése is. 2022-ben a Budapest FotóFesztivál örömmel üdvözli új szakmai partnereként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központot! Ezzel új, szorosabb együttműködés jön létre e két fontos fotográfiai intézmény között. Csizek Gabriella kurátor, a Capa Központ munkatársa társkurátorként vesz részt a Budapest FotóFesztivál munkájában Somosi Rita kurátor mellett. A partnerség kiemelt programja idén az EXPERIMENT című kortárs magyar fotókiállítás bemutatása lesz a Kiscelli Múzeumban.

Nyugodtan kijelenthetjük ugyanakkor, hogy nem ez az egyetlen program, amely láttán elégedetten csettint majd a fotográfia iránt érdeklődő publikum. Ízelítőként ismertetjük most első heti programjainkat/megnyitóinkat, a teljes kínálatért látogassanak el honlapunkra, vagy kövessenek minket a közösségi média különböző felületein, és garantáltan nem maradnak le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestphotofestival.blog.hu/api/trackback/id/tr4817789246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása