110 fotó, 18 színész, 16 ügy

gazso_gyorgy_az_erdo_vedelme.jpgFotó:CSOSZÓ Gabriella

110 fotó, 18 színész, 16 ügy – ez az Elég című kiállítás számokban, amely március 20 és április 28 között tekinthető meg az Eötvös10 Pincegalériájában. A HBLF Sokszínűségi díjat nyert fotósorozatot Csoszó Gabriella készítette. Az előző évadban indult kampányban a Radnóti Színház színészei állást foglaltak a számukra is fontos társadalmi kérdésekben, ezzel is ráirányítva a figyelmet közös, ám problémás ügyeinkre, amelyeket rendszer szinten kellene megoldani, mint például az állami gondozottak helyzete, a lakhatási válság, az oktatás helyzete vagy a gyűlöletkeltés. A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, akinek számos rangos kiállítás fűződik a nevéhez, többek között a Robert Capa Kortárs Fotóművészeti Központ állandó tárlata, kiemelt szakmai partnerük az INDA Galéria ami közel húsz éve szervez kortárs képző- és fotóművészeti kiállításokat Király utcai lakásgalériájában és vesz részt hazai és nemzetközi művészeti vásárokon, az Eötvös10 pedig azon kívül, hogy akadálymentesen is megközelíthető helyet ad a tárlatnak, bekapcsolódik a szakmai beszélgetések és a tárlatvezetések lebonyolításába is. A három VI. kerületi intézmény együttműködésében létrejött rendezvény a Terézvárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg.

Néhány példa a választott ügyek közül: László Zsolt az oktatás jövőjére, Mészáros Blanka a lakhatási válságra, Pál András a roma felzárkóztatásra, Bálint András és Tóth Ildikó az idős emberek problémáira, Kováts Adél az akadálymentesítésre, Sodró Eliza és Rusznák András a bántalmazó kapcsolatokra, Schneider Zoltán a túlfogyasztásra, Gazsó György az erdővédelemre, Lovas Rozi az örökbefogadás nehézségeire hívja fel a figyelmet. A Radnóti Színház színészei felelős állampolgárként foglaltak állást számukra is fontos társadalmi kérdésekben. Céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet ezekre a közös ügyekre, közelebb hozva, kinagyítva, felhangosítva azokat.

A kiállítás ideje alatt egyes ügyeket fókuszba helyezve szakmai beszélgetéseket tartanak, valamint színész-tárlatvezetéssel is készülnek. A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, további részletek itt: https://radnotiszinhaz.hu/szakmai-programok/

kovats_adel_akadalymentesseg.jpgFotó:CSOSZÓ Gabriella

A kiállítás katalógusa elérhető itt: ELÉG

Támogatott civil szervezetek:

NANE – Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület
Utcáról Lakásba! Egyesület
Karaván Színház  és Művészeti Alapítvány
Igazgyöngy Alapítvány
Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány
InDaHouse Hungary Egyesület
Van Helyed Alapítvány
Konkáv Alapítvány
ArtMan Egyesület
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség
Tanítanék Mozgalom
Amnesty International
Oltalom Karitatív Egyesület
TASZ – Társaság a Szabadságjogokért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestphotofestival.blog.hu/api/trackback/id/tr5418376711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása